Je wordt ’s ochtends wakker, kijkt in de spiegel en straalt van geluk.
Dit komt grotendeels omdat je wimperextensions perfect zitten!
Eigenlijk is het nu niet meer nodig om nog meer aan jezelf te doen, maar hé wij zijn natuurlijk vrouwen en willen toch nog dat ene rode vlekje of die vreselijke wallen weg werken. Of misschien gebruik jij net als ik regelmatig oogschaduw om nog meer contrast in je look aan te brengen.

Gelukkig! Want dit kan gewoon terwijl je wimperextensions hebt, maar er zijn een paar dingen waar je wel rekening mee moet houden. Het is namelijk niet verstandig om vette producten te gebruiken in de buurt van je wimperextensions. Dit komt, omdat je met vette bestanddelen de houdbaarheid van de lijm verkort. Kortom je wimperextensions vallen sneller uit wanneer je gebruik maakt van vette producten op je gezicht in de buurt van de ogen.
 DSCF6503
Eerst de wimperextensions voorzichtig door borstelen, met de haargroei mee! 
Tips:
  • Gebruik geen crème oogschaduw.
  • Gebruik geen mascara over je wimperextensions. Ten eerste is dit niet nodig en ten tweede zitten er veel vetten en olies in mascara. Tenzij je gebruik maakt van een mascara op waterbasis. 
  • Gebruik geen oogpotlood. Hetzelfde verhaal, want ook hier zitten olie bestanddelen in. 
  • Gebruik alleen eyeliner op waterbasis. Bijvoorbeeld de “Eyeliner penseel special for eyelash extensions” van Lash Extend ® . 
  • Vermijd foundation gebruik rondom de ogen. Maar ja, wie gaat er nu geen foundation rondom de ogen aanbrengen? Gebruik als oplossing een goede primer voor onder je foundation, zodat je foundation op zijn plek blijft zitten.
  • Gebruik ook een transparante poeder over de foundation, zodat de foundation op zijn plek blijft zitten en niet gaat glimmen.

DSCF6435
MAC EYE SHADOW X 15 WARM NEUTRAL PALETTE

Het gebruik van een poeder oogschaduw is echt geen probleem. Dit is juist mooi om je ogen nog meer te laten spreken. Let er wel op dat je eerst een oogschaduw basis aanbrengt voordat je met de oogschaduw aan de slag gaat. Dit zorgt ervoor dat de oogschaduw op zijn plek blijft zitten.

DSCF6445
MAC PREP + PRIME EYESHADOW BASE (oogschaduw basis)
 2015-12-19 09.17.21
Het resultaat met oogschaduw
Zoals ik al eerder benoemde is dat je ook prima gebruik kunt maken van foundation, maar houdt hierbij wel rekening mee dat foundation vettig is. Er bestaan wel foundations op waterbasis of je kunt gebruik maken van een minerale poeder foundation. Gebruik ook voordat je aan de slag gaat met het aanbrengen van foundation eerst een primer aan. Dit heeft in grote lijnen dezelfde werking als een oogschaduw basis.
DSCF6454
FACE FINITY PRIMER van MAX FACTOR (gezichtsprimer voor onder de foundation)
Heb je nog meer vragen over dit onderwerp? Ik ben heel erg benieuwd! Laat het mij en andere lezeressen/ lezers weten door een bericht in de comments te plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.